Zaterdag blijkt geen valkuil voor SEW

Zaterdag 17 maart werd de een na laatste competitiedag gespeeld. Voor het eerst werden de wedstrijden georganiseerd door Ventura in Schiedam. Normaal gesproken worden de rolstoelhandbalwedstrijden op zondag gespeeld. Meerdere spelers werken op de zaterdag, waardoor er wat moeite was een team op de been te krijgen. Jeroen, Kimberley, Anthony en Gert konden het team gelukkig uit de brand helpen.

Op het programma stond meteen een wedstrijd tegen CSV. Met vele invallers een hele zware dobber. Er werd vanaf het begin erg goed verdedigd, en daarachter stond Jeroen als een dijk te keepen. Hierdoor bleef het aantal tegendoelpunten beperkt. Door drie doelpunten van Robert stond er een ruststand van 5-3 in het voordeel van CSV op het scorebord. Voor de tweede helft zijn er niet veel wijzigingen nodig. De tweede helft werd er wederom uitstekend verdedigd. Hierdoor konden we met doelpunten van Robert weer op gelijke hoogte komen. Gert wist ook een prachtige bal te scoren, echter lag de bal aan de andere kant er ook razendsnel in. CSV kon wat uitlopen en de keepster besloot mee te gaan in de aanval, echter kon Wesley de bal onderscheppen en konden we profiteren van het lege doel. De laatste minuten bleek dat we erg veel invallers meehadden en vond de bal vaker de zijlijn dan een medespeler. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 10-8.

Doelpunten: Robert 6, Gert en Wesley 1

Vervolgens speelden we tegen Quintus 2, de huidige nummer 3 van de competitie. Ook een zware wedstrijd dus. De verdediging ging niet zo goed van start als in de voorgaande wedstrijd. De eerste helft werd erg spannend. De laatste aanval was voor SEW maar wisten niet meer te scoren waardoor we gingen rusten met een 4-4 stand. Voor de tweede helft was vooral van belang de verdediging weer zo goed dicht te houden als tegen CSV. Met weer even de puntjes op de i stond de verdediging weer op scherp. Een goede verdediging is het begin van een goede aanval, en dat bleek. Keer op keer konden we snel in de tegenaanval en creƫerden zo meerdere kansen. Na een gemiste kans besloot Robert even voorin te blijven hangen en kreeg zomaar de bal in zijn handen gespeeld van de keeper van Quintus, waardoor er alsnog gescoord kon worden. De wedstrijd werd gewonnen door SEW met 10-4.

Doelpunten: Robert 8, Anthony en Jeroen 1