Westfriesland SEW neemt twee punten mee uit Boxtel

Westfriesland SEW – HCB’92

De competitie begon voor ons met de wedstrijd tegen HCB’92. Het was voor iedereen nog een beetje onwennig. Nieuwe coach, veel invallers, nog weinig getraind en strengere scheidsrechters. Ondanks dat gingen we voortvarend van start. Binnen twee minuten stond er een 2-0 voorsprong op het bord, beide gescoord door Martijn vanaf de cirkel, waar hij door zijn lengte voor de verdedigers van HCB’92 onbereikbaar was. Vervolgens ging het gelijk op. Zowel John als Martijn konden niet zo snel wennen aan de nieuwe scheidsrechters waardoor er een aantal gele kaarten en 2 minuten aan onze kant vielen. HCB’92 maakte natuurlijk goed gebruik van hun overtal, waardoor we gingen rusten met een 3-2 voorsprong.

De tweede helft begon kwamen we uitstekend uit de startblokken. John ging meteen in de break en gaf daarna een aantal mooie assists aan Martijn waardoor we met nog 10 minuten te spelen een comfortabele 7-2 voorsprong namen. Waar zo’n mooie voorsprong tot rust in het spel zou moeten leiden zorgde het bij ons voor veel chaos. We gaven daardoor HCB onnodig de kans om weer terug te komen. Gelukkig keepte Prisca uitstekend waardoor we de wedstrijd wonnen met 9-6. De eerste twee punten zijn binnen!

Westfriesland SEW – Quintus 1

Later op de middag speelden we tegen Quintus 1. We kende deze wedstrijd een moeizame start. Na 10 minuten stonden we 0-3 achter. Drie doelpunten in 10 minuten tegenkrijgen is niet slecht, maar dan moet je zelf wel scoren! Dylan zorgde ervoor dat de 0 van het scorebord verdween met een prachtig schot tussen de verdediging door. De rest van de eerste helft stond weer in het teken van ‘chaos’, waarbij we tot overmaat van ramp ook nog een strafworp tegenkregen die Quintus natuurlijk feilloos binnenschoot. Zo gingen we rusten met een 1-9 stand.

De tweede helft gingen we over naar een 3-2 dekking. Quintus leek hiermee meer moeite te hebben hun topschutters goed aan te  spelen.  Ook lukte het Martijn eindelijk het doel te vinden. Echter was het leed al geleden. Een mooi doelpunt van Constance kon daar ook niet veel meer aan veranderen. Als klap op de vuurpijl raakte Prisca vlak voor het einde van de wedstrijd ook nog geblesseerd. Met een eindstand van 5-15 een wedstrijd om heel snel te vergeten!