Westfriesland SEW eindigt 2018 op derde plek

Afgelopen zondag mocht het rolstoelteam van Westfriesland SEW aantreden voor de laatste competitiewedstrijden van 2018. In verband met het EK Rolstoelhandbal in Portugal wordt er geen competitie in december gespeeld. Met één winst en één verliespartij steeg Westfriesland SEW van plaats vier naar plaats drie. Dit is een goed uitgangspunt om aan het eind van het seizoen in de top vier te eindigen, wat het team nodig heeft om een plek op het NK te bemachtigen.

Westfriesland SEW – CSV

In Boxtel begon  Westfriesland SEW de competitiedag tegen provinciegenoot CSV. Door afwezigheid van onze beide keepers, kwam deze wedstrijd Martin van HCB ’92 bij SEW op doel. In het begin van de wedstrijd kon CSV direct op voorsprong komen door meerdere snoeiharde schoten uit de tweede lijn. Gelukkig kon SEW daarna ook beter ons spel terug vinden, waardoor met name Robert wat terug kon doen. Het tweede deel van de eerste helft werd daardoor een gelijk opgaande strijd.

De tweede helft begon Westfriesland SEW sterker. Punt voor punt kwam SEW dichterbij CSV. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was de achterstand gereduceerd tot één punt (8-9). Helaas duurde de wedstrijd voor SEW tien minuten te lang en werd er uiteindelijk verloren met 8-17.

Doelpunten: Robert 5, Martijn 3

HCB’92 1 – Westfriesland SEW

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen de thuisploeg HCB ’92. Op dat moment slechts 2 punten achter Westfriesland SEW, dus er moest gewonnen worden om niet uit de top vier te vallen. Opnieuw komt SEW erg slecht uit de startblokken. Na twee minuten spelen staat er al 2-0 op het scorebord, in het voordeel van HCB ’92. Dat is voldoende om het team weer wakker te schudden. Martijn kan regelmatig in de snelle tegenaanval scoren en ook Robert, Irene en Maartje weten het net te vinden. Ruststand: 4 – 9

In de tweede helft besluit HCB’92 over te gaan op een man dekking. Het wordt daardoor wat moeilijker om direct de snelle tegenaanval in te zetten, maar kunnen uiteindelijk heel vaak vrij voor het doel komen. Ook Ageeth en stagiaire Rianne grijpen hun kans en maken een doelpunt, waardoor alle spelers op het scoreformulier komen te staan. Door de voorsprong wordt de concentratie langzaam minder, en worden er meer fouten gemaakt en veel kansen gemist. De overwinning komt echter geen seconde in gevaar. Eindstand: 7 – 17.

Doelpunten: Martijn 6, Irene 4, Robert 3, Maartje 2, Ageeth en Rianne 1