Scheve schaats voor de Quintus Equipe

Scheve schaats voor de Quintus Equipe

Scheve schaats voor de Quintus Equipe

Reeds bij aankomst in Nibbixwoud bevonden onze Quintusteams zich op glad ijs. Vanuit onze busjes schuifelden en gleden wij op sporthal De Dres aan, daar de hal niet alleen hooggelegen was, maar ook nog in de grond zat. De bevroren toegang was derhalve verraderlijk en dat bleek voor onze Quintusteams een slecht voorteken te zijn. Beide teams zouden die dag een scheve schaats rijden en dat liet hen zeker niet ijskoud. Reeds de openingswedstrijd was daar al een voorbode van. Die werd gespeeld door de zusterteams tegen elkaar en dat werd, mede door enige personele problemen, onder andere door het ontbreken van Yves, voor Quintus 1 de start van de Yves of destruction. Zonder Yves is ons Quintus 1 als een rolstoel zonder banden; een pro zonder these; een handbalmatch zonder bal, kortom een locomot zonder Ief. En dat was niet het enige. Ons eerste miste ook nog de lob van Rob en de al niet mindere boogballetjes van Birgitte. Birgitte, boegbeeld van ons Quintus was vandaag drievoudig gehandicapt. Om haar vanwege een hardnekkige ellenboogblessure tegen zichzelf te beschermen ( en ook omdat ons te kleine rolstoelbusje eivol zat) hadden wij haar rolstoel niet meegenomen, waardoor zij gedoemd was tot een rol als coach. Iets wat zij ook fantastisch kan, maar actief als zij is wil zij het veld in en aangezien haar discipelen het vandaag ook allemaal achter de ellenbogen hadden, was zij dus aan banden gelegd daar zij haar rolstoel ontbeerde en dus geen poot had om op te staan. En dat alles, uiteraard grotendeels geregeld door die lui van het tweede, had desastreuse gevolgen voor onze eerste team. Voor de vorm wisselden zij nog Leo en Ton uit tegen Leni, maar ja, eenieder die zich ook maar enigszins in rolstoelhandbal heeft verdiept weet dat dat lood om oud ijzer is. Leo is een aimabele Schiedammer, maar hij zou een borreltje moesten lusten en Ton, nou ja zijn naam zegt genoeg. Iedereen wil wel graag een ton op de bank hebben, maar in het veld is hij weinig meer dan een hol vat, als u vat wat ik bedoel.

 

Derhalve was het al 4-0 voor Quintus 2 voordat Roy (vive la Roy) Arie ook kon laten vissen. Waarna ons tweede in rap tempo naar maar liefst 7-1 uitliep. Bij Quintus 1 zat weer Jaco in het doel. Die weerde zich manhaftig, maar ook hij was weerloos tegen de pegels van William en de gerichte granaten van Wilma. Ondanks dat Jaco als enige zijn naam op zijn shirt heeft, mocht zijn verweer geen naam hebben tegen het wild geraas van Wil en Wil en hoewel van goede wil zakte ons eerste met 12-5 behoorlijk door het ijs. Ondanks dat topscoorder Roy ( vive la Roy)  Wilma’s wilskracht nog trachtte te doorbreken door haar subtiel een bal pal op haar facie te gooien, verdwenen hun illusies als sneeuw voor de zon. Zonder Yves waren zij wel constructief en creatief, doch niet lucratief. Wel actief en offensief, maar te weinig productief of explosief. Zeker wel collectief en kwalitatief doch helaas niet kwantitatief. En zo werden zij ondanks hun spel zo inventief, definitief en verneukeratief door hun clubgenoten van een koude kermis naar huis gestuurd. Kil en koelbloedig werden zij door hun eigen medeleden zonder medelijden koud gemaakt. Van je vrienden moet je het maar hebben. Dit was vooral voor onze debutante Daniëlle een koude douche. Nadat zij haar eerste twee trainingen bij ons als een warm bad had ervaren, was zij enthousiast met ons mee getogen om haar competitiepremière te ondergaan. Zij werd in Quintus 1 ingedeeld en zo, meteen voor de leeuwen geworpen, voelde zij zich als Daniëlle in de leeuwenkuil. Want ook haar tweede wedstrijd was heel anders dan zij zich van ons zo gelauwerde Quintus had voorgesteld. Nu mocht Quintus 1 tegen gigant CSV. Allemaal aardige mensen hoor, stuk voor stuk. Maar niet als je ze in een rolstoel tegenover je hebt met een bal in hun hand. Dan verandert zelfs die zo aimabele Frank met zijn hooningzoete lach in een zevenkoppig monster. (Kunt u het zich voorstellen? Het hoofd van Frank, en dat zevenmaal!)

 

Toch was het Quintus dat tot twee maal toe verrassend een voorsprong nam. Na alweer twee royale knallers van Roy ( vive la Roy)  was de stand 2-1 voor Quintus en even leek het ijs gebroken. Echter daarna was voor CSV al gauw de kou uit de lucht en was het in ene 8-3 voor de Castricummers. Ondanks nog een prachtige achterwaartse treffer van Roy was het bij Quintus nu een en al Castricummer kommer en kwel. Buiten de royale inbreng van Roy was onze aanval zo impotent als een eunuch in een harem. Het is dat Joyce zo gastvrij was om voor haar ex-streekgenoten open huis te houden en weer regelmatig haar doel onbeheerd achterliet. Iets waar onder andere Vera zeer fraai en geslepen van profiteerde. Dat kon echter niet verhinderen dat Quintus 1 als sneeuw voor de zon met een 17-7 nederlaag de mist in ging en derhalve die dag een tweede maal lelijk afgedroogd werd.

 

Daarna was het weer aan Quintus 2 de taak om de eer te redden tegen gastheer SEW. Maar ook met het soms wisselvallige, maar altijd lastige SEW bleek het vandaag kwaad kersen eten. In die kers zat zoveel pit dat Quintus 2 zich daar volledig de tanden op stuk beet. Vanaf het begin werd topschutter William door Robert letterlijk zo in de wielen gereden, dat zijn spel maar moeilijk van de grond kwam. Alsof hij met sneeuwkettingen rond reed. Regelmatig vond er een de hal met brandlucht verzengende clash tussen beide wheelers plaats. Iets wat onze Wheeliam zelfs op een twee minutenstraf van de prima leidende Ada kwam te zitten. Ons offensief werd derhalve lelijk aan banden gelegd en mede door het uitstekende cirkelspel van diezelfde lange Robert, die inderdaad op de cirkel boven alles en iedereen uitstak, keek Quintus 2 op een kwaad moment tegen een 8-1 achtersprong aan. Robert plukte de ballen als appelen uit de lucht om die vervolgens vruchtbaar niet ver van de boom, maar wel achter die boom van een Arie Bombarie te laten vallen. Mede door weer een paar vervaarlijke worpen van Wilma en een recht door zee treffende Maurice kwam ons tweede nog wat terug tot 13-8. Waar toch ook William weer middels een paar slinkse slalombewegingen een groot deel in had, maar toch kwam SEW geen moment in de problemen en liep zelfs nog verder uit. Ondanks onverstoorbaar stoorwerk van Bjorn, die ook nog een schitterende assist afleverde, die bondscoach Piet deed kwijlen, bleef het een kat en muisspel waarbij ons tweede met 18-11 en een kater het veld af liep. Zelfs een laatste wanhoopspoging van William van verre afstand, waarbij de keepster verbluft mistastte, stuiterde nog tegen de lat. Het zat er gewoon niet in vandaag en het kwam er dan ook niet uit. We bevonden ons weer met beide wielen op de grond en gaan er op de training weer hard tegenaan om op 4 maart op eigen terrein de wielen en de ventielen weer in de juiste richting te krijgen. Deze slag mogen we dan verloren hebben; de strijd is nog lang niet gestreden. Een rolstoel kan ten slotte raar rollen. We’ll be back.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account%d bloggers liken dit: