Nederlands Kampioenschap Rolstoelhandbal

Nederlands Kampioenschap Rolstoelhandbal

Nederlands Kampioenschap Rolstoelhandbal

Direct na de weer prima lunch speelden HCB en Quintus-B hun bslissende wedstrijd. Al gauw bleek dat de eerste eclatante overwinning van onze reserves geen toevalstreffer was geweest. In weer een verfrissend en verrassend energiek aanvalsspel wist Quintus B al rap met 2-0 voor te komen. Dit was onder andere verrassend daar HCB een zeer geroutineerd team is, maar vooral, hoewel de Brabanders ook niet meer echt jonge blommetjes zijn, door de toch wel hoge gemiddelde leeftijd van ons B-team dat sowieso de drie oudste spelers van ons toernooi herbergde. De grote voortrekkers in deze match waren toch wel de nog zeer jonge Bjorn en de ietewat belegen Leni die beiden zulk een sprankelend spel ten toon spreidden dat het een lieve lust was. Dat zij desondanks dat niet aan scoren toe kwamen was slechts aan het katachtige keepen van Martin van HCB te danken die, als hun schoten al de doellijn bereikten, deze onderschepte alsof hij een slak met zijn blote handen ving. Maar er waren ook fenomenale schoten van Loeier Leo waar hij echt geen kijk op had, evenals weer enige dwimmerlistige lobjes van Birgitte en Rob die hem zijn weelderige witte haardoos scheerden, maar hem toch te hoog gegrepen waren. Ook was er nog een prachtige pass van Tineke op Ton, die zo mooi was dat zelfs Ton die bal niet kon missen. Zo kwamen wij tot een riante 8-2 voorsprong en toen bleek dat de aardappelmoeheid ons toch in de patatten ging zitten. Wij werden wat slordig en ondanks Stefan’s weer miraculeuze reddingen kwam HCB nu een paar keer in de break voor hem vrij en was het vlak voor tijd 8-4. En juist toen wij dachten dat dit best een mooie uitslag was, kwam Carlo van HCB met een aanbod dat wij niet af konden slaan. Wij besloten dan ook hier op in te gaan en ook Stefan werkte hier graag aan mee. Zijn doel uitsnellend om een verdwaalde bal van de zijlijn te redden, lepelde Stefan die het veld in, recht in de handen van Carlo. Keurig mikte die de bal vervolgens in het lege doel en ook hij beloofde zich daarop aan zijn afspraak te houden. Hij wilde namelijk zo graag een keer bij Stefan scoren dat hij ons toegezegd had met zijn woninginrichtingsbedrijf onze hele rolstoelopslagruimte gratis te stofferen en van fraaie vitrages te voorzien als wij hem die kans tot scoren zouden geven. En zo had dus ook Carlo zijn 15 seconds of fame. Graag gedaan Carlo.Maar hiermee was ons B-team wel evident winnaar van de B-poule geworden en was het eerste succes van die dag behaald. Nu was het de beurt aan ons A-team tegen CSV. Zou hun snode plan werken?  Hadden zij CSV werkelijk genoeg in slaap gesust om nu keihard toe te kunnen slaan?

 

Sporthal De Dres was bezwangerd van spanning toen beide ploegen het veld betraden. Daar floot Koldobieke voor het beginsignaal. Vol vertrouwen begon CSV in de aanval. Hun tweede Nederlandse Kampioenschap hadden zij zelf in de hand. Gewoon afmaken wat zij vanmorgen begonnen waren. Meteen al een daverend schot in de kruising van Bart. Arie Bombarie was machteloos. 1-0. Een tegenaanval van ons A-team. De machtige linkerarm van Yves ging in een nanoseconde van achter naar voor. Was nou maar naar Specsavers gegaan, dacht Joyce toen zij de nog na sissende bal uit het net haalde. 1-1. Dan weer een verwoestend schot van Bart. Zo verwoestend dat Bart met stoel en al een sliding maakte, maar weer lag de bal achter Arie. 2-1 voor de favoriet. Kort daarop ging Roy in zijn gedreven fanatisme weer tegen de vlakte. Maar pijn voelde hij niet, want met een grimlach zag hij ook Yves weer scoren.

Hé, dat gaat toch lastiger dan vanmorgen, dacht Frank. Hadden ze er dan toch te makkelijk over gedacht?  En ook hij droeg zijn steentje bij met een duizelingwekkend schot. Ja inderdaad, het zou een stuk moeilijker worden dan eerder die dag. Meteen daarop liet William zien wat de intentie van het Quintus A-team was. Meedogenloos toeslaan en dan niet meer de touwtjes laten vieren tot het eindsignaal. Zijn grandioze goal was het sein voor het legioen van Quintus om pal achter hun idolen te gaan staan en zitten. Boven op de tribune wapperde de groen-witte vlag. De dochters van Natascha vuurden als volleerde cheerleaders compleet met witte en groene pom poms dansend de massa aan. En beneden zat het B-team eveneens met vlaggetjes en pom poms. En de heksenketel brak los. Later die nacht zouden diverse CSV’ers nog gillend wakker worden van die Hel van de Dres, zoals deze happening de boeken in zou gaan. Hup Quintus, hup Quintus, klonk het in koor als uit één mond.

 

Een knijter van een goal van Roy. 4-3 en nu klonk het 1,2,3, tiedelie delie en dat werd, steeds aanzwellend, bij elke Quintusgoal herhaald. Het klonk CSV onheilspellend in de oren, omdat dat almaar vaker gebeurde. Een break van Yves, 5-3. 1,2,3, tiedelie delie. De Dres schudde op zijn grondvesten. Een tegenstoot via Jarin. 5-4. Maar ondanks die goal groeide ook Arie Bombarie almaar meer, opgezweept door het los geslagen legioen. Hij mepte de ene knal na de andere eruit en zo was het bij rust 5-4 voor Quintus.

CSV besefte dat zij onbewust de boel te makkelijk ingeschat hadden. Dat moesten zij nu omkeren, maar hoe. Dit was een heel ander Quintus dan vanochtend en dan ook nog dat ontketende publiek.

De eerste aanval van Quintus was meteen weer raak. Wilma maakte een wissel met Maurice waarop William dreigend uithaalde. En terwijl alle handen naar William gingen startte Yves vrij in om de 6-4 te scoren. Toen toch nog weer even spanning. Een laatste krachtsinspanning van CSV wel te verstaan. Een fraaie cirkelbal van Jarin, ook nog weer een giga goal van Frank en het was toch weer 6-6. Echter nu vond Quintus het welletjes geweest. Geheim wapen Bas werd ingezet en via Roy maakte die een juweel van een prikbal, die Joyce stak als een gemene bij. 7-6. Kort daarop weer een hachelijk moment voor Roy. Voor een loverboy heeft hij niet het gezicht, voor een coverboy niet het lichaam, maar voor een rollerboy lijkt deze tuimelaar uitermate geschapen. Als een rolmops op een skateboard lag hij meer op zijn rug dan Blonde Greet op Katendrecht ooit gedaan had en continu veegde hij de vloer met iedereen aan. Echter als hij weer zat dan zat hij ook en via een mooie bal van Bas maakte hij ras de 8-6. En het begon CSV te dagen. Dit Quintus was meer uitgeslapen dan zij en hun droom was over. William wervelde door de defensie en bracht de marge op drie en Yves gaf toen de nekslag door de 10-6 te scoren. Arie Bombarie was door het dolle heen en wilde toen tactisch doen door er even zijn gemak van te nemen. Dit beschouwde arbiter Koldobieke als tijd rekken en de onschuldig kijkende Arie kreeg een gele kaart. Kon hij er wat aan doen dat hij op zijn leeftijd niet vlugger was. Vroeger liep hij zich de benen uit het lijf, maar dat valt tegenwoordig niet meer zo mee.

 

Hij kreeg nog één doelpunt van Bart om zijn oren, maar het pleit was beslecht. Met een zeer fraaie treffer stelde Vera de eindstand op 11-7 voor ons A-team en Quintus was de nieuwe kampioen van Nederland. Het ongelooflijke was geschied. Het hele legioen stormde het veld op en het was één groot feest. Er werd gezongen en gelachen en na in De Dres nog wat gedronken te hebben naar ons clubhuis met de grote schaal, waar wij met taart en bloemen grandioos ontvangen werden. Daar werd ook nog wat gedronken en toen werd Arie aan een eerdere uitspraak in het busje die ochtend herinnerd. “Als we kampioen worden dan laat ik mij kaal scheren.” Een tondeuse was gauw geregeld en trainster Nicole had de eer om ons zwarte schaap te scheren. Echter Arie’s haar is net zo eigenwijs als hijzelf, dus mocht Ton, in een vroeger leven barbier met de bijnaam Ton Deuse, Arie afmaken. Iets wat hij graag deed. En zo eindigde een fantastische dag op een hilarische manier en konden wij allen meer dan voldaan nog lang nagenieten. Allemaal, maar vooral ook trainster Nicole en Moederoverste Birgitte,  gefeliciteerd met dit schitterende resultaat, met zijn allen behaald. Of zoals Birgitte tevreden over zowel haar A-team als haar B-team mompelde: “Il love it when a plan comes together.”

leave a comment

Create AccountLog In Your Account%d bloggers liken dit: