Gehavend Westfriesland SEW puntloos naar huis.

Gehavend Westfriesland SEW puntloos naar huis.

Gehavend Westfriesland SEW puntloos naar huis.

Zondag 24 september stonden voor Westfriesland SEW wedstrijden tegen de op dat moment nummer 2 en 3 op het programma. Voor Westfriesland SEW, op dat moment 4e, de mogelijkheid om eventueel een plekje te stijgen. Omdat Peter en Irene lekker op vakantie zijn, Robert en Maartje nog herstellen van een blessure, John in Berlijn zat voor een handbike wedstrijd en Suze andere verplichtingen had bleek dit plotseling wel een heel grote uitdaging. Gelukkig deden Dylan, Kenneth, Jonathan en Loes graag met ons mee.

Westfriesland SEW – CSV

De eerste wedstrijd werd aangetreden tegen CSV, die eveneens spelers misten. De wedstrijd werd begonnen met een 4-1 dekking. Mede hierdoor duurde het 3 minuten voordat het eerste doelpunt viel. Helaas voor ons wel aan de verkeerde kant. Korte tijd later maakte Constance gelijk met een geniepig lobje. Helaas was dat ook meteen ons laatste doelpunt in de eerste helft. De verdediging stond redelijk goed, met weer een goed keepende Prisca erachter. De ruststand werd daardoor 1-5. Vijf doelpunten tegen is niet slecht, maar er moet meer gescoord worden.

De boodschap kwam aan bij het team, want binnen een minuut na het startsein voor de eerste helft werd er gescoord en konden we, door Martijn, weer dichterbij komen naar 3-5. Omdat CSV geen wissels had, hadden we de stille hoop dat de wedstrijd te lang zou duren waardoor we op het einde dichterbij zouden kunnen komen. In plaats daarvan kwam de keepster van CSV mee in de aanval, waardoor ze overtal creëerde en konden blijven scoren. De eindstand werd 4-8.

 

Quintus 2 – Westfriesland SEW

De wedstrijd tegen Quintus begon voortvarend. We stonden al snel 0-1 voor. Quintus maakte ook weer snel gelijk. De eerste tien minuten van de eerste helft gingen gelijk op. Vervolgens kon Quintus langzaam uitlopen. Heel erg lang lieten we dat niet toe, vijf minuten voor het einde van de eerste helft stond het weer gelijk. Helaas kon Quintus nét voor het rustsignaal weer een kleine voorsprong pakken. De verdediging en de aanval staat redelijk goed, dus de tweede helft gaan we op dezelfde manier verder.

De beeld van de tweede helft was hetzelfde als de eerste helft. Quintus kon steeds een punt voorkomen, waarna wij weer de gelijkmaker maakte. Na 10 minuten in de tweede helft leek de paal en de lat een steeds grotere sta in de weg voor Martijn, waardoor we ondanks een aantal doorbraken, maar niet op voorsprong konden komen. Met nog 3 minuten te spelen stond er 11-10 op het scorebord. Rustig de aanval uitspelen en er een gelijkspel uitslepen was de bedoeling. Helaas hebben we het woord rustig nog steeds niet aan ons woordenboek toegevoegd, waardoor er in plaats van 11-11, 12-10 op het scorebord verscheen. Dat was ook de eindstand.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account%d bloggers liken dit: