Westfriesland SEW

Westfriesland SEW

Plaats: NibbixwouLogo Rolstoelhandbal Westfriesland SEWd

Sporthal: De Dres, Lange Dres 1, 1688 BE Nibbixwoud

Trainingstijd: Donderdag 19.00 – 20.30

Contactpersoon: Maartje Ott

Emailadres: rolstoelhandbal.sew@gmail.com

Website: http://www.westfrieslandsew.nl/page/view/name/281-rolstoel-handbalteam

Facebook: https://www.facebook.com/rolstoelsew

 

Sport zorgt voor een betere gezondheid, sociale contacten en verbondenheid aan een vereniging. Een handicap zou geen belemmering moeten zijn om te sporten. Daarom is Westfriesland SEW na een zeer succesvolle G-handbaltak de uitdaging aangegaan om rolstoelhandbal op te starten.  Het team bestaat voor een deel uit spelers en speelsters die minder valide zijn en uit speelsters die (langdurig) revalideren van een zware blessure.

Op 3 oktober 2015 heeft de eerste demonstratiewedstrijd rolstoelhandbal plaatsgevonden tegen de op dat moment enige bestaande Nederlandse club én Europees kampioen, CSV.

Op 21 november 2015 waren er voldoende belangstellende verzamelt om een echt eigen team samen te stellen om een wedstrijd te spelen. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen één van de sponsors, Simon Loos, na de wedstrijd Westfriesland SEW – Kwiek Raalte.

In december 2015 is gestart met de trainingen en is het team in seizoen 2015-2016 uitgegroeid tot 9 leden. In april 2016 werd het team 2e op het 1e Ada Stam toernooi en in juni behaalde Westfriesland SEW de eerste plek bij de ParaGames.

In seizoen 2016-2017 werden drie spelers van het team van Westfriesland SEW geselecteerd voor het Nederlands Team. In december werden zij Europees Kampioen. Bij het NK behaalde het team van Westfriesland SEW een nette derde plaats.

Op dit moment wordt er hard getraind voor het seizoen 2017-2018 onder leiding van de nieuwe trainer Gert Prins. Nieuwe leden zijn zeer welkom. Zowel prestatiegerichte sporters als sporters die vooral zoeken naar gezelligheid zijn welkom. Het is altijd mogelijk vrijblijvend een keer te komen meetrainen. Stuur hiervoor een mail of een bericht naar de facebookpagina.

 

Meer van Westfriesland SEW:

Westfriesland SEW neemt twee punten mee uit Boxtel

Gehavend Westfriesland SEW puntloos naar huis

 

 

Create AccountLog In Your Account